Главният секретар на МВР е притеснен от отварянето на паркове

0
Гражданите, които не спазват правилата, могат да получат административни санкции
Гражданите, които не спазват правилата, могат да получат административни санкции Видео: БНТ

Полиция ще виждаме и в парковете, за да се следи дали се спазват всички предписания на властите.

Организацията е главно на кметове на общини, но главният секретар на МВР Ивайло Иванов вече е дал указания на всички областните директори да оказват пълно съдействие, предаде БНТ.

Ивайло Иванов - гл. секретар на МВР: В даден парк, който ще бъде отворен в часовия диапазон, се създава една организация откъде може да се влиза, откъде може да се излиза, на какво разстояние, каква е да посоката на движение, за да няма струпване. В повечето паркове ще има доброволци, ще има охранителни фирми и ще има полицаи, които евентуално ще окажат съдействие на тези доброволци при някоя конфликтна ситуация. Ако някой очаква, че ще има полицай на всяка алея, не е това идеята.

Леко с притеснение приемам това разхлабване на мерките, защото при нас нещата не са много добре, коментира още главният секретар на МВР.

Гражданите, които не спазват правилата, могат да получат административни санкции.

Според главния секретар има задръствания по КПП-та, тъй като хората са безотговорни и продължават да пътуват, въпреки забраната. За петъчния ден МВР е събрало 35 000 декларации само на изходите на София. Всички ще бъдат проверявани.

Ивайло Иванов - гл. секретар на МВР: От 17 717 проверени декларации в периода 17-14 април 788 човека са посочили като основание пътуване до работа, а нямат трудов договор. Отделно 159 също са посочили основание за работа, а са регистрирани в Бюрото по труда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари