Гешев разпореди на МВР и ДАНС съвместни проверки по управлението на отпадъци

0
Те трябва да установят кои са притежателите на боклука и дали спазват предписанията в законите
Те трябва да установят кои са притежателите на боклука и дали спазват предписанията в законите

Те трябва да установят кои са притежателите на боклука и дали спазват предписанията в законите.

Главният прокурор Иван Гешев е разпоредил на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и председателя на ДАНС Димитър Георгиев да извършват съвместни проверки върху управлението на отпадъците в страната, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Проверките трябва да установят дали се спазват предписанията на Закона за управление на отпадъците и на Закона за опазване на околната среда от притежателите на отпадъци у нас.

„В хода на проверката следва да бъдат установени всички „притежатели на отпадъци по смисъла на §1, т.29 от ЗУО на територията на Република България, като се изискат и приложат следните документи – разрешение, комплексно разрешително или регистрационен документ по чл. 35 от ЗУО за съответната дейност и площадка и др. Ще бъде извършена проверка за спазване на задълженията на лицата по т.1 по чл. 8, ал.2 от ЗУО. Разпоредено е да бъде изискана информация за извършвани проверки от контролните органи на лицата по т.1 – съответните РИОСВ и кметове на общини, и предприети мерки, в случай на установени нарушения“, посочват още от прокуратурата.

Главният прокурор Иван Гешев е дал указания при непосредствено установяване на данни за извършено престъпление от общ характер, незабавно да се уведоми и съответната компетентна прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари