Ексминистър в престъпна група? Прокуратурата е отказала да продължи разследване на МВР

0
Нов скандал по оста МВР – Прокуратурата
Нов скандал по оста МВР – Прокуратурата Видео: NOVA

Младен Маринов и Христо Терзийски определиха това като пореден епизод от войната между МВР и Прокуратурата

Нов скандал по оста МВРПрокуратурата. Този път от Вътрешното министерство съобщиха, че Специализираната прокуратура е отказала да образува дело срещу бивш полицейски началник, сега депутат, разследван за участие в престъпна група, без да назовават кого имат предвид. Главният прокурор Иван Гешев пък отвърна, че застава зад колегите си, които работят съвестно и честно.

Още рано сутринта от МВР пуснаха съобщение за това, че ръководен кадър в Главна дирекция „Национална полиция” е бил разследван за участие в престъпна група. Освен това той е бил и подслушван. По време на разследването през 2020 година същият този човек бил назначен на висок пост в политическото ръководство на МВР. Името му не се посочва, а само че сега е депутат, отбелязва NOVA.

Двама бивши вътрешни министри, които сега са в парламента, определиха това като пореден епизод от войната между МВР и Прокуратурата.

Не ми е известно срещу мен да е правена някаква проверка. Не знам за какво може да бъде водена такава проверка. Не съм викан във „Вътрешна сигурност”, заяви Христо Терзийски.

Министърът на вътрешните работи получава сигнали и ги разпределя по компетентност за работа, което съм правил и аз през цялото време”, каза Младен Маринов.

Това съобщение на МВР е продължение на започналата война между МВР и ПРБ. Такава война е в полза на бандитите”, категоричен бе Терзийски.

Главният прокурор Иван Гешев каза, че не е запознат със случая и че всеки магистрат сам взема решенията си. „Заставам зад всеки магистрат, който съвестно си върши работата. Няма да допусна натиск върху конкретни магистрати, включително и конкретни случаи да бъдат използвани за политически цели”, посочи той.

Отказът да се образува дело вече е обжалван пред Апелативната спецпрокуратура, допълват от МВР.

Междувременно съсловната асоциация на прокурорите и Прокурорската колегия на ВСС защитиха колегите си заради скандала с ГДБОП по делото за пране на пари от магистрала „Хемус". „Колегите от ГДБОП са принудени да отстъпят на политическата конюнктура в момента”, заяви Елин Алексов от Асоциацията на прокурорите в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари