Иван Гешев: Държавните институции са подложени на атака вероятно от руски хакерски групи

0
По-рано днес Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира във връзка с разпространената в медии информация за хакерска атака срещу български сайтове
По-рано днес Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира във връзка с разпространената в медии информация за хакерска атака срещу български сайтове Снимка: bTV / стоп кадър

ДАНС и ГДБОП проверяват DDoS атаката по сайта на Администрацията на президента

"Държавните институции са подложени на атака вероятно от руски хакерски групи. Прокуратурата, заедно със службите за сигурност, ще защитят българския национален интерес и този на европейските ни партньори от зловредно влияние".

Това написа главният прокурор Иван Гешев в профила си в туитър.

По-рано днес Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира във връзка с разпространената в медии информация за хакерска атака срещу български сайтове, припомни БГНЕС. Атаката е била от типа DDoS-разпределителна атака за отказ от услуга, съобщиха от прокуратурата.

Хакерска атака срещу президентството.

Прокурор в СГП незабавно разпореди извършването на проверка по наличната информация по реда на чл. 145, ал. 1, т. 3 от ЗСВ. Проверката е възложена на Държавна агенция „Национална сигурност“ и на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на МВР, като след приключването ѝ материалите следва да бъдат докладвани в СГП за преценка на събраните данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    123
    DDoS "атака" е най-малоумният и олигофренски начин да спреш някой сайт. Деца на 15 могат да ти ддоснат от телефона си всеки един глупак. Тук обаче гешев рисува апокалиптични атаки, все едно към София летят балистични ракети. За протокола, атаката срещу НАП беше полу еквивалент на атака с ядрена бомба, но тогавашната и ГЕРБ шефка дори не си прекъсна отпуската а плебейския народ остана с впечатлението, че са му откраднали въздуха в гумите. Гешев мълча, като бита, малолетна проститутка.
  • 0
    1
    amerikanski daskal
    Вероятно, вероятно, вероятно са от сащничерски хомо-джендер-транс-лъгъбътъ групи...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари