Атанас Илков: Целият ресурс на МВР, ДАНС и всички служби са ангажирани по случая

0
Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" заяви, че престъплението е насочено срещу държавността
Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" заяви, че престъплението е насочено срещу държавността Снимка: стоп кадър / bTV

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" заяви, че престъплението е насочено срещу държавността

Целият ресурс на МВР, ДАНС и всички служби са ангажирани за установяване на извършителите. Това заяви на извънреден брифинг пред журналисти директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков, предаде Агенция Фокус

"В 11:50 е пристигнал сигналът, че пред автомобила на главния прокурор е било взривено взривно устройство. Минути след получаване му ние бяхме изпратили екипи на полицията и на Спешна помощ", заяви той.

Той каза, че е сформиран щаб, включващ всички служби, за да бъдат установени извършителите.

"За голяма радост, пострадали нямаше. Колегите реагираха много бързо. Отцепиха района и започнаха проверки на преминаващите автомобили. Сформиран бе оперативен щаб по разпореждане на министър Демерджиев. В него са включени колегите от ДАНС и всички служби. В момента те анализират всички данни", каза още Илков.

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" заяви, че престъплението е насочено срещу държавността.

"Извършват се много процесуални действия и голям обем оперативно-издирвателни мероприятия. Целият ресурс на МВР, ДАНС и всички служби за сигурност в момента са ангажирани за установяването на извършителите или поръчителите на това тежко криминално престъпление, което е насочено спрямо държавността", бе категоричен той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари