Германското разузнаване: Расте активността на руските тайни служби

0
Заподозрян за двоен агент в германската агенция за външно разузнаване беше арестуван малко преди Коледа
Заподозрян за двоен агент в германската агенция за външно разузнаване беше арестуван малко преди Коледа

Заподозрян за двоен агент в германската агенция за външно разузнаване беше арестуван малко преди Коледа

Интересът на руските разузнавателни служби към Германия продължава да се увеличава, колкото по-дълго продължава войната в Украйна, предаде ДПА като се позова на оценка на вътрешното разузнаване на Германия.

Ръководителят на Службата за защита на конституцията Томас Халденванг причисли и Китай и Иран към държавите, чиито разузнавателни служби са активни в Германия.

"Интересът на руското разузнаване тук, в Германия, не само че не е прекъсвал, но и се увеличава с продължаването на последиците от войната", заяви Халденванг в интервю за ДПА. "Настоящият случай също така показва колко реална е опасността от руски шпионаж", каза Халденванг, визирайки заподозрян за двоен агент в германската агенция за външно разузнаване, който беше арестуван малко преди Коледа.

Предполага се че арестуваният е предал секретна информация на руска разузнавателна служба.

Халденванг заяви, че очаква Москва да се опита да компенсира експулсирането на 40 руски официални лица, обявени от Германия за персона нон грата. В отговор на началото на руската война в Украйна на 24 февруари много европейски държави изгониха руски агенти, като Германия изгони 40 служители на руското посолство в Берлин.

"Полагаме големи усилия, за да предотвратим идването тук в Германия на други лица, които биха могли да бъдат свързани с руските служби", заяви Халденванг. По думите му с тази цел федералното правителство е затегнало визовите правила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    хЙЙ
    Тази американска пропаганда не е свършила! ГЕЙрмания е зависима от сащ, защото златото на ГЕЙрмания се намира в сащ, а сащ отказаха отпреди 8 години да го върнат! ГЕЙрмания няма друг шанс, освен да плюе по Русия, защото е компрометирана държава! Сами виждате, че дотолкова са промити мозъците на останалите ГЕЙрманци, че самите ГЕЙрманци мисля повече за цветовете на дъргата, настояват за европейско джендериране, настояват всеки да си смени пола, че не им е останал здрав мозък! Дори чакам новият на поста на меркел лично да си сложи лентичка с цветовете на дъгата, като ходи по чужбина на делегации! ГЕЙрмания няма избор, зависима е от сащ заради златото си и ще играе танца на плюенката по Русия! Колкото до шпионството - някой да прочел информация за нарасналия американски шпионизъм из европа?! Ако погледнете картата на европа - всичко е тотално зависимо от сащ. Е, няма ли американски шпиони из цяла европа, а?!
  • 2
    1
    Изровено от нет-а:
    Русия. Високите цени принуждават европейците да зимуват в Русия. 😄 💬 Германските жители са започнали да идват в Калининград за зимата заради високите цени на комуналните услуги. Квартира с включено всичко за 4 месеца с равнява на 1 месец в Германия. 💬 Птиците на юг, европейците на изток? Какво ще кажете за русофобията? 😄 Стягайте куфарите! Ще се местим! 😂😂 Руснаците в Украйна. Украинците в Полша. Поляците в Германия. Германците в Русия. Голям кръговрат! 😂😂 https://t.me/covidcabalvaccineworld
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари