Германия потъна в сълзи

0

Щефен Зайферт, говорителят на канцлера на Германия Ангела Меркел, изрази мъката на цялата страна от потресаващото елиминиране на световния шампион от аутсайдера Южна Корея.

„Това не е нашата световна купа – колко е тъжно!“, написа в Туитър Зайферт.

Шокът отекна в цял свят, първите реакции дойдоха от два от вечните съперници и съседи на немците – англичаните и французите.

"Никой не очакваше това, което потвърждава колко е трудно на това световно, каза вратарят на французите Стив Манданда. Защитникът на Петлите Пренел Кимпембе призна, че за него е непонятно ранното отпадане на „тази голяма нация.

„Винаги е странно, когато това се случва на такива първенства, а за мен най-важното е, че играя за отбора на Франция. Но малко ми е мъчно за Кевин Трап и Юлиан Дракслер“, изрази съчувствие към съотборниците си от ПСЖ Кимпембе.

Английският селекционер Гарет Саутгейт призна, че е „много изненадан“ от отпадането на Германия, но посочи, че е имало много признаци, предвещаващи провала.

"Аз присъствах на тяхната победа тук в Русия на Купата на конфедерациите, миналата година те (германците) спечелиха и европейското първенство за младежи до 21 г.“, изтъкна Саутгейт.

"На това световно германците срещнаха трудности в първите си 3 мача, защото се изправиха срещу много интелигентни в тактически план отбори, особено що се касае до контрите. А Германия трудно пробиваше защитите на противниците. Във всеки случай това елиминиране подсказва, че дори и големите отбори са уязвими“.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари