Германия очаква 30% скок в цената на бирата

0
"Увеличението на разходите преминава всички граници. Никога досега не сме преживявали подобно нещо!", заяви генералният директор на пивоварите в Германия
"Увеличението на разходите преминава всички граници. Никога досега не сме преживявали подобно нещо!", заяви генералният директор на пивоварите в Германия

Германските пивовари предупреждават за бързото поскъпване на пенливата напитка в Германия

Вестник Bild съобщи, че цените на бирата в Германия може да се повишат с 30% до края на годината, информира БГНЕС. 

"Увеличението на разходите преминава всички граници. Никога досега не сме преживявали подобно нещо!", заяви пред вестника Холгер Айхел, генерален директор на Германската асоциация на пивоварите. Понастоящем производителите на бира са изправени пред "огромен ценови натиск", подчерта той. "Електрическата енергия е поскъпнала с 250% в сравнение с миналата година, пивоварният малц - със 70%, а европалетите - със 150%", заяви Айхел.

Всичко това води до рязко повишаване на цената на любимата напитка в Германия. "До края на годината цените на бирата може да се повишат с 30%", обобщава Щефан Фриче, вицепрезидент на Асоциацията на пивоварите в Берлин и Бранденбург.

В Асоциацията на германските пивовари членуват 1400 германски пивоварни с общо 6000 търговски марки. По-голямата част от тях - 70 % - са съсредоточени в три федерални провинции: Бавария, Баден-Вюртемберг и Северен Рейн-Вестфалия.

Средно годишно в Германия се събират около 38 000 тона хмел, като 85 % от него се добива в насаждението Hallertau, което е най-голямото в света и се намира в средата на Бавария в южната част на Германия. С повече от 1 100 стопанства за отглеждане на хмел, разположени на 15 400 хектара, насажденията произвеждат около една четвърт от годишното производство на тази култура в света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари