Германия не опрости 1260 лева за напушен русенец зад волана

1
Още два подобни случаи стигнаха до съдебните зали само в рамките на 2 дена
Още два подобни случаи стигнаха до съдебните зали само в рамките на 2 дена

Точно 644.83 евро или 1259.55 лева е глобата, която германските власти наложили на шофирал под влиянието на канабис 37-годишен русенец, засечен да кара по федерална магистрала в посока Франкфурт на Майн на 16 юли 2019 година

И тъй като санкцията така и не била платена, немските служби се обърнаха към Окръжния съд в Русе с настояване родният водач да погаси задълженията си час по-скоро. Отделно му е начислена и такса от 28.50 евро, пише вестник "Утро".

Още два подобни случаи стигнаха до съдебните зали само в рамките на 2 дена. В единия казус става дума за провинил се на два пъти шофьор от Русе, който бил засечен да се движи с 19 км/ч над разрешената скорост по виенските пътища през юни и октомври миналата година. Затова е наказан с 200 евро, които така и не платил доброволно.

Третият случай касае 55-годишен водач, който през юли 2019 година шофирал посреднощ - в 2.35 часа с превишение от едва 13 км/ч, но нарушението му не било подминато, а също санкционирано с 200 евро от австрийските власти.

Отделни съдебни съставиха прецениха, че всяка от трите глоби е законна, няма причина да бъде опростена и разпоредиха водачите да ги платяъ, но решенията могат да се обжалват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук