Заловиха български шофьор с 40 килограма метамфетамини на пункта Видин - Калафат

1
Стойността на наркотика се оценява на около 1,61 милиона евро
Стойността на наркотика се оценява на около 1,61 милиона евро Снимка: Официален сайт на Румънската гранична полиция

Стойността на наркотика се оценява на около 1,61 милиона евро

Граничните полицаи в румънския град Калафат са открили в камион, управляван от български гражданин, около 40 килограма метамфетамини, съобщи телевизия Диджи 24, позовавайки се на прессъобщение на институцията, предава БТА.

Телевизията уточнява, че стойността на открития наркотик се оценява на около 8 милиона леи (1,61 милиона евро).

Според цитираното съобщение на 23 май около 01:30 часа на граничния пункт Калафат-Видин в посока влизане в Румъния се е явил товарен камион, управляван от 52-годишен български гражданин. Той се движел по маршрут България-Германия и превозвал стъкло, според представените документи.

При проверката румънските гранични полицаи заедно с българските си колеги са открили в кабината няколко пластмасови кутии, скрити в тапицерията, съдържащи твърдо вещество под формата на кристали.

Уведомени са полицаите от Бригадата за борба с организираната престъпност в Крайова и след инвентаризация са открити 40 пластмасови кутии с общо количество от около 40 килограма вещество на стойност около 8 милиона леи.

Същия ден прокурорите от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма са задържали българския шофьор, който е разследван за престъпленията международен трафик на високорискови наркотици и вътрешен трафик на високорискови наркотици. Впоследствие съдът в окръг Долж е постановил задържането му за 30 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари