Германия иска да връща мигрантите още на границата

0
Центровете за мигранти ще станат излишни, ако полицията връща още на границата чужденците
Центровете за мигранти ще станат излишни, ако полицията връща още на границата чужденците Снимка: iStock

Германската полиция трябва да има правото да връща още на границата мигранти, които нямат разрешително за влизане в страната, заяви ръководителят на германския полицейски профсъюз Ернст Валтер на фона на дебата за мигрантската политика на страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според плановете, представени от министъра на вътрешните работи Хорст Зеехофер през април, Германия създава пет специализирани мигрантски центъра, където ще бъдат приемани търсещите убежище, докато бъде решено дали имат право да останат.

Ернст Валтер обаче каза, че тези центрове ще станат излишни, ако полицията има правото законно да връща още на границата "в нашите - без съмнение безопасни - две съседни страни" чужденците без право на влизане в Германия.

Той допълни, че всички германски провинции трябва да осигурят достатъчно центрове за задържане и да работят със съдилищата за депортирането на хората, които са длъжни да напуснат страната.

Специализираните центрове трябва да заработят до октомври. Досега обаче само три провинции са изявили желание доброволно да се включат в проекта, каза миналата седмица в Берлин Хелмут Тайхман, държавен секретар във вътрешното министерство.

Зеехофер бе отбелязвал по-рано, че германската федерална полиция би могла да осигури допълнителна подкрепа за полицията на провинциите в бежанските центрове. Валтер обаче изтъкна, че ще бъде по-добре полицията на провинциите да подкрепя федералната полиция в усилията за предотвратяване на всички незаконни влизания на границата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари