Герхард Шрьодер: Путин е невинен за Буча, заповедите са издавани от по-ниските чинове

21
"Хората знаят само половината от истината за Путин", споделя бившият канцлер на Германия
"Хората знаят само половината от истината за Путин", споделя бившият канцлер на Германия Снимка: БГНЕС / Архив

Интервю на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер пред "Ню Йорк таймс" разбуни духовете за връзките му с Путин наново

 "Зверствата в Буча трябва да бъдат разследвани докрай. Путин е невинен, заповедите са издавани от по-ниските чинове", предава "Билд" най-скандалните моменти от интервюто и подчертава, че "невинният Путин" е наградил военната част, която държа Буча в окупация, пише  СЕГА

В средата на март Шрьодер посети Москва и се е срещнал с Путин. На тази среща разбрал, че "Войната е грешка и самият Путин има интерес да ѝ сложи край. Но това не е толкова лесно, има още няколко неща, които трябва да се изяснят."

Шрьодер оживено разказва какви вицове му разказал Путин, докато ходили на сауна сега в Сочи. "Хората знаят само половината от истината за Путин", споделя бившият канцлер, докато показва на журналистката от "Ню Йорк таймс" весели снимки от последната си визита при руския президент. За длъжностите, с които беше награден от Путин, е получил 1 милион долара, но казва, че не изпитва никаква вина за това.

Шрьодер подчертава, че при работата си с Русия той „винаги е служил на интересите на Германия. Правя каквото мога. И поне едната страна ми вярва...". Журналистката не спестява, че разговорът се е провел при обилна употреба на бяло вино. Не е изненада, че бившият канцлер е против налагането на енергийно ембарго на Русия.

Бившият германски канцлер казва, че Русия не може да бъде изолирана в дългосрочен план и, че германската индустрия се нуждае от руски ресурси. „Страна като Русия не може да бъде изолирана политически или икономически в дългосрочен план. Германската индустрия се нуждае от суровините, с които Русия разполага. Това са не само нефт и газ, но и редкоземни елементи. И това са суровини, които не могат просто да бъдат заменени“, каза Шрьодер

Интервюто разбуни духовете срещу бившия канцлер отново. Лидерите на СПД коментираха, че Шрьодер не може да бъде един от тях. Намесиха се и лидери на ХДС. Премиерът на Северен Рейн - Вестфалия Хендрик Вюст нарече Шрьодер безсрамник, настоя да бъде изключен от СПД. Вюст смята да предложи и строга регламентация, че президентите и канцлерите след мандата си нямат право да бъдат финансирани от чужди страни.

Шрьодер беше подложен на ожесточени критики у дома и в чужбина веднага след началото на войната, защото отказа да прекъсне близките си връзки с Москва. Дори няколко от служителите в офиса му напуснаха работа, след като той не се отказа от високите си постове в свързаните с Кремъл енергийни гиганти "Роснефт" и "Газпром".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Говно бандеревско
    Какви ги плещи тоя? То е ясно, че укроизродите избиха цивишно население в Буча.
  • -9
    2
    Ultra
    Какво ли друго може да се очаква от един позлатен руски хрантутник и предател на германските интереси и народ, за пари! Такива са и Марин льо Пен, Копейкин и вся осталная сволоч!
  • -15
    1
    PRO
    Продажна немска свиня
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари