Гергана Куцева: Делата за домашно насилие се точат много години

0
Няма регистър на насилниците, няма превенция, отбеляза представителят на Български фонд за жените
Няма регистър на насилниците, няма превенция, отбеляза представителят на Български фонд за жените Видео: bTV

Няма регистър на насилниците, няма превенция, отбеляза представителят на Български фонд за жените

56-годишен мъж беше арестуван за убийството на приятелката си. Инцидентът станал преди дни в квартал „Бенковски“, но за него стана ясно вчера.

На телефон 112 бил подаден сигнал за 46-годишна жена в безпомощно състояние. Медиците констатирали, че тя е починала, а малко по-късно съдебните лекари установили множество травми по тялото. Най-вероятно става въпрос за домашно насилие. По случая е образувано досъдебно производство.

Научихме за този случай чрез пост във „Фейсбук“ на брата на убитата жена, обясни Гергана Куцева от Български фонд за жените в предаването „Тази събота и неделя“ по bTV.

"Делата за насилие се точат много години, дори и при такива брутални случаи като убийството на Дарина и на нейното дете, все още няма финална присъда. Това е нещо, което трябва да се промени", смята Гергана Куцева.

Според нея няма масови национални кампании, в които да се обяснява какво е насилието над жени и, че това не е домашен проблем, а че всички ние можем да предприемем мерки.

Това е петият случай на такова насилие от началото на годината. За миналата година се съобщава за 25 убийства на жени“, съобщи Гергана Куцева.

Не се събират данни и няма регистър на насилниците, няма превенция, информационни кампании къде и как да се потърси защита още в началните фази на насилие. И най-вече няма образование за децата, за да не се повтарят тези токсични модели“, отбеляза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари