Герджиков прави чистка на областните управители

0
За изборите ще сменим областните управители, които имат склонност да се заиграват непочтено, заяви служебният премиер
За изборите ще сменим областните управители, които имат склонност да се заиграват непочтено, заяви служебният премиер Снимка: БГНЕС

"За изборите ще сменим областните управители, които имат склонност да се заиграват непочтено".

Това каза служебният премиер проф. Огнян Герджиков на пресконференция след първото заседание на служебния кабинет във връзка с амбицията на служебното правителство да се прекрати практиката с търговията на гласове и дали ще се проверят и изчистят избирателните списъци от служба ГРАО, предаде Агенция "Фокус".

"За изборите ще отговаря силов министър - вицепремиерът ген. Стефан Янев. Ще бъде впрегнат много мощен екип, който на места да може да следи за всички тези явления - паразитни, вредни", поясни проф. Герджиков и допълни, че за провеждането на изборите кабинетът ще потърси абсолютното съдействие на областните управители. "Там, където имаме сведения, че областните управители имат склонност да се заиграват непочтено, ще бъдат сменени и ще бъдат назначени хора, на които сегашният кабинет има доверие, че ще съдействат максимално за провеждането на честни избори. Не си правя илюзията, че няма да има опити и някъде няма да има пробив, но поне няма да е в този мащаб, на който сме свидетели през последните години", добави проф. Огнян Герджиков.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари