Герджиков: Не допускайте това грозно и срамно нещо!

0
Премиерът коментира подготовката за изборите при посещението си в Русе
Премиерът коментира подготовката за изборите при посещението си в Русе Видео: Кис 13

"Имате изключителна роля за подготовката на изборите в спокойна и честна среда. Не допускайте това грозно и срамно за европейска страна в 21 век – търговията с гласове – да се случи на този вот“, апелира министър-председателят Огнян Герджиков на работна среща в Русе с областния управител, кмета на общината, председателя на Районната избирателна комисия, кметовете и секретарите на общини от областта.

Герджиков се запозна с хода на подготовката за вота на 26 март.

Освен в Северозападна България, сигнали за купуване на гласове вече има и в Югоизточната част от страната, заяви в Русе служебният министър-председател Огнян Герджиков, пише Факти.бг.

Служебният премиер обясни още, че подготовката за изборите върви системно, мобилизирани са всички силови структури в страната и се осъществява сериозна превантивна дейност:

Ангажираните с изборите институции информираха Герджиков за осигуряването на изборни помещения, помещения за съхранението на изборните книжа, осигуряването на охрана и бюлетини за секциите. Областният управител Стефко Бурджиев изрази притеснение, че отпуснатият за изборите бюджет може да се окаже недостатъчен за малките общини, както и за подвижните урни, но подчерта, че са предприети всички необходими мерки за нормалното протичане на изборния процес. Районната избирателна комисия в Русе е съставена политически балансирано и в срок, каза още Бурджиев.

 

Има дипломатически механизми отношенията между България и Турция да бъдат запазени, заяви Герджиков по повод нарастващото напрежение със съседната ни държава. След като външното ни министерство обвини южната ни съседка, че оказва подкрепа на една от политическите формации у нас и така се меси във вътрешните работи на България, вчера турски дипломати заявиха, че страната ни нарушава правата на българските изселници в Турция. "Вече са водени разговори с турския посланик у нас Сюлейман Гьокче. Силно се надявам да не се стига до крайни мерки като скъсване на дипломатически отношения", заяви още министър-председателят.

Премиерът даде висока оценка за работата на вътрешния министър и на министъра на отбраната, които отговарят за провеждането на вота.

Областното ръководство на Русе запозна премиера с трансграничния проект за изграждане на естакада – кръстовище на две нива в зоната на ГКПП „Дунав мост“ и поиска съдействие от страна на правителството този трансграничен проект да бъде осъществен час по-скоро. По актуални въпроси на община Русе министър-председателят разговаря с кмета Пламен Стоилов.

Огнян Герджиков се срещна с ректорското ръководство на Русенския университет и съобщи, че правителството възнамерява да разреши откриването на филиал на университета в град Видин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари