Герджиков изгони заместник управител на Русе

3
От ГЕРБ са бясни срещу чистката на областни управители
От ГЕРБ са бясни срещу чистката на областни управители

Областното ръководство на ГЕРБ реагира остро на освобождаването от правителството на зам.областния управител на Русе Валентин Колев в навечерието на предизборната кампания.

В специална декларация, хората на Бойко Борисов се обявиха срещу кадровата чистка в редовете на управниците на Русе, пише 24 часа.

За пореден път през последните седмици Министерски съвет, ръководен от министър – председателя Огнян Герджиков, безобразно размахва метлата при мащабната кадрова чистка в държавната администрация в регионите, това стана в Областна администрация – Русе при пълно незачитане интересите на жителите в Русенска област”, твърдят т ГЕРБ. Според тях, смяната на зам. – областния управител Валентин Колев и негов колега са „пореден опит за унищожаване европейския облик на Русе чрез потъпкване на основни принципи в една правова държава, каквато вярваме, че е България”.

Областната структура на ГЕРБ не приема аргументите на Министерски съвет за. освобождаването на Колев и изразява своята подкрепа за доказалия се през годините безпартиен професионалист, твърди декларацията. „Няма да допуснем да бъдем превърнати в пушечно месо в предизборната кампания на БСП и присъдружните и партии, които очевидно се опитват да спечелят предсрочно изборите за Народно събрание с груба намеса в организацията им и манипулации при провеждането им на местно ниво. Категорично се противопоставяме на опита други политически сили като БСП да влязат през задния вход във властта посредством назначаването на нов титуляр”, пишат от ГЕРБ-Русе.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари