ГЕРБ: Твърдо зад Мария Габриел сме, искаме Асен Василев да се оттегли!

0
Двете партии си подхвърлят отговорността за съставяне на правителството, обявявайки "Вие сте на ход!"
Двете партии си подхвърлят отговорността за съставяне на правителството, обявявайки "Вие сте на ход!" Снимка: БТА

Двете партии си подхвърлят отговорността за съставяне на правителството, обявявайки "Вие сте на ход!"

Почти синхронно, само с разлика от няколко минути, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ излязоха с декларации-обръщения към (не)коалиционните си партньори, като всяка партия заяви на другата: "Вие сте на ход!". Това се случва на фона на прекъсването на преговори за съставяне на кабинет и общо управление, обиди, обвинения и искани извинения, като тонът в последните дни все повече се изостря. От ПП-ДБ вече намират Мария Габриел за неподходяща за премиер, след като тя занесе папка с имена на министри в проектокабинета при президента без да ги е съгласувала с тях. От ГЕРБ-СДС пък се обявиха твърдо против Асен Василев да ръководи държавните финанси.

Днес от партията на Борисов изпратиха до медиите следната декларация, в която заявиха категоричната си подкрепа към Габриел и нежеланието да работят с Василев. Ето какво още написаха те:

"ГЕРБ застава твърдо зад Мария Габриел и не отстъпваме от номинацията ѝ за министър - председател! Разговори са възможни само след незабавно публично политическо извинение и след оттеглянето на Асен Василев от преговорите и от участието му в евентуален бъдещ кабинет!

Уважаеми колеги от ПП/ДБ, отговорността да кажем как може да продължим е взаимна. Действахте емоционално и не рационално, в пълно противоречие на всички договорки и в разрез с гласуваното доверие за реализацията на национален общ мандат. Поемете отговорност за действията на Асен Василев, разграничете се от него и нека заедно изработим план, адекватен на кризата, която умишлено създавате и към момента.

Вие сте на ход!", обявиха от партията на Бойко Борисов.

По-рано днес от ПП-ДБ също излязоха с позиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    аз не разбрах,
    герб ли спечели изборите, или пп-дб?!? Да хрърлят кърпата, да отиваме на избори, някой, като гледам ще се поутече към канала!
  • 1
    3
    Stoian
    Да бе,ще се оттегли,боклуците от мафията Герб се обидили,,, божеее,то грозотия до грозотия при вас,това е комплимент,Асен е прав,,,трябва да сте в затвора всички от Герб!!
  • 5
    2
    Мда
    Мислят само за себе си, а не за народа. А парите им идват от данъците на хората.....
  • 10
    1
    Аз
    Я вземете и се омитайте всички до един. Всеки ден циркове. По - зле сте и от децата от детската градина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари