Бойко Борисов: Преговорите вървят, изискват се отстъпки

0
Не трябва да обръщаме държавата с краката нагоре, допълни лидерът на ГЕРБ
Не трябва да обръщаме държавата с краката нагоре, допълни лидерът на ГЕРБ Снимка: БТА

Не трябва да обръщаме държавата с краката нагоре, допълни лидерът на ГЕРБ

Преговорите вървят. Така коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание за разговорите, които се водят с "Продължаваме промяната – Демократична България", пише БТА.

Той припомни, че преговорите от страна на ГЕРБ-СДС се водят от вицепремиера и външен министър в оставка Мария Габриел и от преговорния екип. Относно кадровите въпроси той заяви, че когато Мария Габриел стане готова и всичко се договори или не се договори, "ще излезнат и ще кажат".

Един процес на договаряне на правителство изисква отстъпки и от двете страни, каза Борисов и подчерта, че последното, което трябва да бъде отсъдено, е от Мария Габриел, тъй като тя ще работи с „тези хора“. "Не трябва да обръщаме държавата с краката нагоре", допълни Борисов. По думите на лидера на ГЕРБ във всички правови държави се провеждат парламентарни избори и на тях политическите партии поемат своята отговорност - няма държави на регулаторите, няма държави на прокурорите, на съдебните съвети.

Не съм чул някъде да се провеждат избори и да се говори, че министрите нямат значение, че кабинетът е без значение, а всъщност били важни другите работи. Политическата отговорност се носи от политическите партии и от това ние не отстъпваме, каза още Борисов.

Попитан дали е оптимист, че ротацията ще се случи, Борисов заяви, че е, защото "най-сетне в Министерски съвет днес влиза точка за ръкавици, вълнени, с пет пръста, за Украйна“. „И вече за лятото, когато, разбира се, в Украйна е по-хладно, министър Тагарев, надяваме се , ще изпрати до август, ръкавиците. Защото БТР-ите и всичко останало, за което рапортувахме, че сме свършили голяма работа в подкрепата на Украйна, са си още в София“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    daskal
    Шегичката с ръкавиците е страхотна, трябва да му се признае. :)
  • 6
    2
    Анонимен
    Направо повярвахме, ха - ха.
  • 6
    1
    Анчо
    Вече ти "вярваме",че ще оставиш Габриел сама да решава за състава на правителството.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари