Георги Рачев: Студеното време ще приключи до седмица

0
На Цветница ни чака шарено време със захлаждане към понеделник, вторник и сряда, посочи климатологът
На Цветница ни чака шарено време със захлаждане към понеделник, вторник и сряда, посочи климатологът Видео: bTV

В планините натрупа хубава снежна покривка, ще има за едно последно спускане, посочи климатологът

„Студеното време ще приключи до шест дни. Наистина е много студено. До този момент е с 4 до 6 градуса под нормата за април. Днес ще има малко повече слънце, но температурите ще бъдат по-ниски от нормалното“.

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV климатологът проф. Георги Рачев.

На Лазаровден ще завали над много места в България. На Цветница ни чака шарено време със захлаждане към понеделник, вторник и сряда“, добави той.

Повечето дъждове на Цветница ще са в Западна България, а в понеделник ще се изместят в Източна България. В Североизточна България миналата седмица имаше температури до минус 8 градуса на някои места – там реколтата от кайсии и праскови беше изцяло компрометирана“, посочи проф. Рачев.

Сняг е валял в съдените ни Сърбия и Румъния, като покривката е била над 20 сантиметра.

Западна Сърбия и Североизточна Румъния отнесоха най-сериозните снеговалежи. В Румъния достигнаха до 35 сантиметра, което е много уникално за тази част от годината. Ние се измъкнахме тихичко. В планините натрупа хубава снежна покривка. Ще има за едно последно спускане. От неделя ще има поне нови 20 сантиметра до сряда. След това ще стане по-топло и почти влизаме в нормата. По-влажното и студено време приключва във вторник и сряда“, допълни климатологът.

До Великден на доста места ще се напълни месечната доза на валежите. Прекратяваме и отрицателните минимални температури, особено в земеделските части на България“, обясни Георги Рачев.

Торнадото в САЩ

„26 души загубиха живота си за последните две седмици в САЩ. Въртенето на въздуха е катастрофално и с много ниско налягане. Къщите избухват заради резкия спад на налягането“, коментира климатологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари