Георги Рачев: Слънцето се показва след четвъртък

0
Температурите са леко ниски, но през уикенда ще се покачат
Температурите са леко ниски, но през уикенда ще се покачат

Температурите са леко ниски, но през уикенда ще се покачат

Облачно и хладно за сезона ще остане до четвъртък. После се очаква да се покаже слънце. Това каза климатологът проф. Георги Рачев в студиото на bTV.

Ако месецът продължи така, това ще е третият подобен пролетен месец, което ще отбележи една студена пролет, добави той.

"Определено е по-хладно за сезона – 15 градуса, като и по-морето ще се усети леко. Няма да има сериозни валежи засега. В събота и неделя ни очакват стойности 19 градуса", каза климатологът.

На този фон има страни, които бележат рекордни горещини.

„Вчера европейската програма „Коперник“ се каза, че Португалия и Испания бележат най-топлият април месец, откакто се водят метрологичните наблюдения и то не с половин градус. Днес е с цели три градуса над нормата“, обясни още Рачев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари