Георги Рачев: Пролет в началото на декември, 10 дни ни очаква перфектно време

1
Първият месец на зимата ще бъде по-топъл от ноември
Първият месец на зимата ще бъде по-топъл от ноември

Първият месец на зимата ще бъде по-топъл от ноември

Чака ни хубава, топла седмица. Пролет в началото на декември. Поне 10 дни ни очаква перфектно време“, каза климатологът проф. Георги Рачев в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

До средата на декември се очаква да бъде топло. „Топло, леко мрачно и влажно декемврийско време. Първият месец на зимата се очаква да бъде по-топъл от ноември“, каза проф. Рачев. Температурните аномалии са с 5-6 градуса над нормалното за това време от годината.

Затоплянето в София започва от днес. През уикенда максималните температури ще са около 7-8 градуса. В понеделник и вторник се очакват облачност и валежи, но след това отново ще има покачване на температурите. По думите на проф. Рачев следващата събота ще прилича на пролет.

В ниските части няма да има отрицателни температури и сняг не се очаква. Той може да бъде видян в планините. В Боровец е възможен снеговалеж в понеделник, но по думите на климатолога зазимяване ще има през втората половина на декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари