Георги Георгиев: Трябва институционален отпор срещу тарикатите, които мислят, че правилата не важат за тях

0
Цялата страна е покрусена след трагичния инцидент в София, заяви председателят на Столичния общински съвет
Цялата страна е покрусена след трагичния инцидент в София, заяви председателят на Столичния общински съвет Снимка: Столичен общински съвет

Цялата страна е покрусена след трагичния инцидент в София, заяви председателят на Столичния общински съвет

Недопустимото е, че такива инциденти, като трагичната катастрофа на улица „Гурко“, при която загина 15-годишно дете да се повтарят. За да се сложи край на тях, трябва да е ясно, че наказанието е неизбежно. Само тогава то е ефективно“. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, след извънредната среща в Министерския съвет между институциите, имащи отношение към пътната безопасност и родители на загинали в катастрофи, информира БГНЕС.

Той изказа съболезнования на близките на загиналото момче и към всички почернени родители. „Не само цяла София сме покрусени от случилото се, но и цялата страна“.

Георгиев посочи, че от години Националното сдружение на общините, от което е част, настояват за законодателни промени, с които да се даде възможност на МВР да глобява през хилядите камери за контрол на трафика, които с които общините разполагат. „За да може всеки да знае, че всяко нарушение ще бъде санкционирано. Омръзна ни да регистрираме нарушения. Искаме незабавен и адекватен контрол. Няма маркировка или инфраструктура, която да спре пиян или дрогиран шофьор.

Председателят на градския парламент даде и конкретни примери за черна статистика по софийските улици, които камерите са установили:

224 км/ч на бул. „България“, 217 км/ч на „Ботевградско шосе“. Черните рекорди продължават, докато накрая не се превърнат в статистика. Това повече не може да продължава. Затова институциите сме длъжни да сме единни и да покажем нетърпимост към демонстрираното неуважение към закона и към отношението на шепа тарикати, които си мислят, че за тях държава няма и за тях правилата на важат. Благодаря на премиера, че прие предложението ми за формиране на работна група от съдии, прокурори и университетски преподаватели, които спешно да направят преглед на законодателството и да предложат по-строги санкции на народните представители. Благодаря на министъра на вътрешните работи за увеличения наличен състав за контрол на софийските улици, но настояваме да бъде осигурен по-голям бюджет на МВР, за да бъдат назначени допълнителни полицаи, които да бранят градовете. Благодаря на родителите, за това, че са превърнали личната си мъка в енергия, която трябва да се превърне в обществена такава и в решителен институционален отпор на това беззаконие.“, коментира още Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    123
    Видеорегистратори във всяка една кола и мощен портал в който да се качват видеа на всички гадости на пътя и полицията незабавно да излиза на пътя и да реже глави на място. Облекчения в закона и валидност в съда за такъв тип информация. Така всеки ще е полицай и ясно ще проличи волята на обществото срещу пътния терор.
  • 2
    1
    Възмутен
    Предизборно върху мъката, това ви е практиката. Къде е общинската полиция, къде ви е инспектората? Градът прилича на бойно поле. Нещастници!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари