Георг Георгиев: Защо се концентрира вниманието върху определен член на ДПС?

1
Депутатът от ГЕРБ изтъкна, че разговорите с ДПС се отнасят единствено за конституционните промени
Депутатът от ГЕРБ изтъкна, че разговорите с ДПС се отнасят единствено за конституционните промени Снимка: БНТ

Депутатът от ГЕРБ изтъкна, че разговорите с ДПС се отнасят единствено за конституционните промени

Кабинетът с ротационен премиер, който се подготвя с втория мандат е експертен, а хубавото на екппертния кабинет е, че експертите са равноотдалечени от всички и в същото време всяка партия може да припознае министри в него. Така Георг Георгиев от ГЕРБ отговори на упреците от изминалите дни, че има представители на ДПС в проектокабинета с втория мандат.

Той изтъкна, че разговорите с ДПС се отнасят единствено за конституционните промени и осигуряването на конституционно мнозинство и това не е в противоречие с досегашните позиции на ГЕРБ.

"ДПС никога не се е противопоставяло на провеждането на евроатлантическа политика и на защитаването на подобни приоритети, така че не съм изненадан, че ще запазят тази линия на поведение. Не виждам защо се преекспонират нещата и се концентрира вниманието върху определен член на ПГ на ДПС, а не върху тяхното мнение като цяло. Това ми звучи по-скоро като спекулация на тези, които опонират на така сформиралите се мнения в Народното събрание", заяви Георгиев, предава БНТ.

Той подчерта, че готвеното правителство не представлява коалиция с ПП-ДБ и определи позициите на президента Радев срещу сформирането на кабинета като атака срещу парламентарната демокрация.

"На Радев в момента се отнемат лостовете, с които еднолично да управлява държавата. Това, че последните две години България беше под едноличното управление на един човек, е атака срещу парламентарната демокрация. Оттук нататък всеки коментар на президента Радев срещу сформирането на редовно правителство, е коментар срещу парламентарната демокрация. Защото президентът трябва да обединява, а това, което той прави, е да задълбочава различия. ПП-ДБ постъпиха доста самонадеяно и избраха сами да носят отговорност в много ключови за страната направления. С правомощията идват и отговорностите", посочи Георг Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари