ГДБОП задържа ислямистки хакер!

0
Арестът е извършен на 13 юли при акция на служители на сектор ...
Арестът е извършен на 13 юли при акция на служители на сектор ...

ГДБОП задържа сириец, живеещ в България, който е участвал в хакерска групировка, разпространявала информация за атаката срещу френското списание „Шарли Ебдо”.

Арестът е извършен на 13 юли при акция на служители на сектор “Киберпрестъпност” при ГДБОП срещу хакерската групировка “MECA“ (Middle East Cyber Army), съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сирийският гражданин е комуникирал посредством защитени канали с други членове за набелязване на цели и обменяне на хакерски инструменти.

По неофициална информация на БНР задържаният сириец е 21-годишен студент. Задържаният е роден в Сирия, но през по-голямата част от живота си е живял в България.

По-късно стана ясно, че младежът живее у нас от 20 години, като родилите му са пристигнали в студентските си години.

Младежът членува в организация, свързана с „Ислямска държава”, която извършва атака срещу сайтове по поръчка на терористичната организация.

По първоначални данни хакерската група е атакувала над 3500 сайта в целия свят, включително правителствени и корпоративни, подменяйки съдържанието им и оригиналния изглед. Заглавните страници на атакуваните сайтове са подменяни със съобщения и текстове на английски и арабски език, касаещи атаката срещу френското сатирично списание „Шарли Ебдо”.

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари