ГДБОП удари наркобанда във Варна

0

Двама от групата са спипани по време на наркосделка

Специализираната полицейска операция е проведена на територията на Варна.

Действията са осъществени на 8 юли т.г. от служители на ГДБОП и колегите им от Варна. В рамките на операцията са задържани шестима участници в организирана престъпна група, занимавала се с придобиване, държане и разпространение на наркотични вещества. Установено е, че задържаните – две жени на 27 и 35 години, и четирима мъже – на 43, 46, 44 и 18 години, са изпълнявали различни функции по осъществяването на разследваната престъпна дейност. В резултат на предприето разследване двама от групата са засечени в момент на осъществявана между тях сделка с наркотични вещества в автомобил на улица във Варна. При извършеното претърсване на превозното средство в него са открити 10 г наркотично вещество - амфетамин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Останалите четирима техни съучастници били задържани в различни райони на областния град. В хода на действията е разкрито „депо“, където са се съхранявали големи количества наркотични вещества и парични средства. Претърсвания са извършени на общо девет адреса на територията на Варна и три автомобила, откъдето са иззети 11 кг суха тревиста маса – марихуана, 2,4 кг кокаин, 440 г метамфетамин, 1 кг амфетамин и 16 таблетки екстази. Иззети са още боеприпаси, мобилни телефони, електронни везни и др. вещи и предмети, имащи отношение към престъпната дейност на групата.

Действията по разследването са извършени в условията на неотложност. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Варна, образувано е досъдебно производство за престъплението.

В качеството на обвиняеми са привлечени три от лицата. Двама са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, а третият е с взета мярка „парична гаранция.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари