ГДБОП привика жена на разпит заради коментар във Facebook

1
Във II-ро РПУ Коцева трябвало да напише писмено обяснение за коментара си
Във II-ро РПУ Коцева трябвало да напише писмено обяснение за коментара си

За противозаконни, от нейна гледна точка, действия на ГДБОП сигнализира чрез профила си във Facebook председателят на Сдружението на украинските организации в България Олена Коцева.

Съгласно думите ѝ, тя е била привикана от ГДБОП във II-ро РПУ заради коментар относно интервю на патриарх Кирил пред БНТ.

С коментара си Коцева определила изреченото в интервюто от руския патриарх като „арогантно, възмутително и пълно с лъжи”. Точните ѝ думи са:

“Като български гражданин и като украинка, възмутена съм до дъното на душата си от руската пропаганда, която се лееше вчера от ефира на БНТ. Интервюто с патриарха Кирил е 100% провокация срещу Украйна. Тя е и срещу България. Господа журналисти от БНТ, засрамете се! След като задавате въпроси, свързани с агресията на РФ срещу Украйна да бяхте поне се ограмотили малко как се оценяват действията на РФ срещу Украйна по света. Или не виждате по-далеч от носа си?”.

Във II-ро РПУ Коцева трябвало да напише писмено обяснение за коментара си, но тя отказала „да участва в противозаконните действия на българската милиция” и опитала да си тръгне. По думите ѝ обаче била задържана със заплаха, че ще бъде арестувана за 24 часа. Последвала разправия и в крайна сметка се стигнало до следното – писмено написано заявление, че Коцева не е съгласна да дава показания, като за свидетели били повикани още двама полицаи, които нямали значки и не се представили, единият от които казал следното: “Какво толкова се иска от вас? Напишете, че отказвате да давате показания и се подпишете. Защо ни създавате проблеми?!”

Коцева е категорична в позицията си: „Все пак ще благодаря на ГДБОП, че оцениха скромният ми принос България да бъде една правова и доствойна държава, надежден и предвидим партньор на ЕС и НАТО и оценявам този интерес на ГДБОП към моята скромна личност като висока оценка на моята гражданска позиция. И, господа от ГДБОП, моля да запомните много добре: аз съм добросъвестен гражданин и данъкоплатец. Ще направя всичко зависещо от мен всички ние да живеем в мирна, европейска и процъфтяваща България! Не съм съгласна с вашите сталински методи и съветски похвати – това вече остана зад гърба ми отдавна - няма да мълча пред нарушения на българското и европейско законодателство! Ще се качвам на Шипка с украинско и българско знаме! А ако ми ги конфискувате - ще ушия нови! Ще почитам българи, украинци, румънци и другите народи, дали живота си за свободата на България”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари