Фрапиращото състояние на подлезите в Русе

3

23 подлеза в лошо състояние очакват ремонта си след редица проучвания и обследвания от страна на Общината

Един от най-фрапиращите от тях е този, който свързва Централна ж. п. гара и бившия „Универмаг“ (под бул. „Мидия Енос“), пише вестник БРЯГ

Подлезът е собственост на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Въпреки това Община Русе предвижда изпълнение на текущ ремонт на подлеза, който включва възстановяване и боядисване на тавана, както и подмяна на осветлението при подходящи метеорологични условия, съобщиха за медията ни от общинската администрация.

От там уточниха още, че от кмета Пенчо Милков е определена комисия от служители на общинската администрация и външен експерт, която е направила огледи по 23 подлеза на територията на града, голяма част от които са разположени по бул. „България“ и един под коловозите на Централна жп гара.

Комисията е констатирала, че подлезите не застрашават сигурността на преминаващите, но са в лошо техническо състояние, неестетични и създават дискомфорт. Много от тях не се използват и това е довело до прекомерното им замърсяване. Други подлези пък не се използват по предназначение. Най-честите повреди по тях са течове от връхната конструкция, липсата на осветление и отводнителни решетки.

За някои от подлезите е необходимо да се изготвят инвестиционни проекти за ремонта им. Стойността на ремонтите ще стане ясна след предаването на проектната документация. При наличие на достатъчно финансови средства ще се предприеме проектиране и изпълнение на необходимите дейности.

Комисията е предложила някои от подлезите да бъдат затворени за ползване поради липса на пешеходно движение по тях, като това се доказа и от направеното от експерти от Русенския университет „Изследване използването на подлезите по бул. „България“. Във връзка с последното е проведено заседание на Общинската комисия по организация и безопасност на движението към Община Русе, в рамките на което е обсъдено състоянието на подлезите, както и предложението за затваряне на част от тях.

Към момента не е взето окончателно решение дали ще бъдат затворени някои обекти.

Що се отнася пък до подлеза на „Печатни платки“, за него вече има инвестиционно предложение от концесионера муРазговорите са на етап предварително обсъждане и все още няма конкретна информация какво точно обновление ще бъде извършено в този обект.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Елате ни вижте
    Състоянието на спирките и подлеза между бившите заводи "Найден Киров" и "Петър Караминчев"?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари