Франция изготви пакет от мерки за пестене на ток

0
Към препоръките за пестене на ток влиза и изключване на безжичния интернет
Към препоръките за пестене на ток влиза и изключване на безжичния интернет

Към препоръките за пестене на ток влиза и изключване на безжичния интернет

Във Франция вече се търсят начини как да се пести енергия, така че да се плащат по-малко сметки. Френското правителство изготви пакет от мерки и санкции.

Управители и собственици на климатизирани магазини, които си позволяват да оставят вратите на помещението отворени при включен климатик, могат да бъдат с наказани с до 750 евро.

Забранява се и използването на светещи улични рекламни пана и табели между 1 след полунощ и 6 сутринта. Изключение правят светещите рекламни табели, които се намират на гарите и летищата. Според енергийното министерство това увеличава консумацията на ток с 20%.

Към препоръките за пестене на ток влиза и изключване на безжичния интернет, на всички всички осветителни тела и електроуреди и устройства, когато те не се използват .

Целият пакет от мерки цели да намали общата консумация на електроенергия в страната прогресивно с 10% за период от 2 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    do 1
    baba mu mu e jena, ne mu e samo baba
  • 4
    1
    Чух, че...
    И Макрон щял да ебе баба си на студено и тъмно – да икономисва газ и ток!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари