ФК "Ветерани" отбелязва 110 години футбол в Русе

1
Събитието ще бъде съпътствано от богата музикална програма и атрактивни игри с публиката
Събитието ще бъде съпътствано от богата музикална програма и атрактивни игри с публиката

С футболен празник „110 години футбол в Русе – мост между поколенията“ ще бъде отбелязано началото на практикуването на най-масовата игра в Русе.

Това съобщиха организаторите от Футболен клубВетерани“ и Областния съвет на Българския футболен съюз в Русе, Община Русе и РУ „А. Кънчев“. Домакин на проявата, която ще се проведе на 29 май 2016 г. от 9 часа е Русенският университет. Мачовете ще си играят в Спорния комплекс на висшето училище, пише Русе нюз.

Футболният празник е едно от централните събития на инициативата „Русе – Европейски град на спорта“. Предвидено е да се проведат паралелни футболни турнири за ученици, средношколци, студенти и ветерани. Пред зрителите и участниците в турнирите ще бъдат представени по подходящ начин факти от 110-годишната история на футбола в нашия град.

Заявки за участие във футболните турнири за ученици са подали футболните клубове „Русе“, „Левски 2000“, „Дунав 2010“ и „Аристон“, а в турнира за средношколци – МГ „Баба Тонка“, ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, ПГДВА „Йосиф Вондрак“ и ПГМТ „Юрий Гагарин“. От 13:00 часа ще се проведе демонстративна футболна среща между студенти и ветерани. Награждаването на участниците в турнирите и закриването на футболния празник ще започне в 14:00 часа.

С участието във футболния празник на ветерани, допринесли за постигане на футболните успехи на Русе, се цели да се прехвърли своеобразен мост между поколенията. Събитието ще бъде съпътствано от богата музикална програма и атрактивни игри с публиката.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари