Фишинг атака от името на Министерството на здравеопазването

0
ГДБОП започна проверка по сигнал за разпространени съобщения с неистинско съдържание
ГДБОП започна проверка по сигнал за разпространени съобщения с неистинско съдържание Снимка: Thinkstock/Getty Images

В следобедните часове днес, в отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП - МВР е получен сигнал за разпращани хиляди СПАМ мейли от името на пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

При извършената проверка на място от служители на ГДБОП се установява, че в следобедните часове на 13 април хиляди български интернет потребители са получили фалшив мейл, претендиращ да е изпратен от Пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Фалшивите СПАМ мейли са разпратени, като са използвани няколко десетки компрометирани пощенски кутии на български фирми от български хостинг компании, съобщават от ГДБОП.

Съвместно с няколко хостинг компании, незабавно са предприети мерки за преустановяване изпращането на подобни СПАМ мейли.

Пощенската кутия и друга дигитална инфраструктура на Министерството на здравеопазването не са компрометирани и СПАМ мейлите не са разпратени оттам.

Работата по установяване на произхода на атаката се провежда в момента от служителите на отдел „Киберпрестъпност“ в съдействие с хостинг компаниите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари