Фирмата майка "Тад Груп" ще поиска от България 7-цифрена сума

0
Компанията е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж срещу България
Компанията е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж срещу България Видео: bTV

Фирмата майка от Калифорния "ТАД Груп" е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж срещу България, тъй като целият бранд страда.

Става въпрос за седемцифрена сума, която ще бъде поискана от държавата.

Това каза в ефира на "Тази сутрин" по bTV Георги Стефанов, адвокатът на един от обвиняемите по делото за хакерската атака срещу НАП – Иван Тодоров, който е в ареста.

За нас е необяснимо защо той е задържан, защото най-малко данни в делото има за него. Името му не се споменава нито от свидетели, нито от каквито и да е други доказателства”, каза Стефанов.

Нямам представа защо изобщо е поискана такава мярка за неотклонение спрямо него. Това поставя обвиняемите в едно неравнопоставено положение. Най-вероятно ще се борим за изменение на мярката”, допълни адвокатът.

По думите му не може един неосъждан човек, който се занимава с легален бизнес, да е обществено опасен, каквито са мотивите на прокуратурата.

Според него Иван Тодоров е натопен или от конкурентна фирма, или от някой, който има интерес „ТАД Груп” да бъде закрита.

В делото има двама свидетели, които са бивши служители на фирмата, които са били на изпитателен срок и са работили по един месец там. Не са имали никакъв досег с Иван Тодоров, освен при назначаването и освобождаването им”, коментира още Георги Стефанов.

Той нарече „инсинуация” и „картинки” фирмените чатове, които бяха представени като доказателство по делото и в които се твърди, че Иван Тодоров е поставил на Кристиян Бойков задачата да хаква сайтове и след това да им предлага да станат клиенти на „ТАД Груп”.

Прокуратурата цитира и думи на Тодоров, че ще свали правителството.

„Той няма спомен да е казвал или писал подобно нещо. Съмнявам се в тези изнесени картинки”, заяви адвокатът.

Защитата на Иван Тодоров е входирала молба в Спецпрокуратурата Кристиян Бойков да бъде разпитан пред съдия, за да присъстват и адвокатите на другите обвиняеми. Стефанов бе допълни, че не се притесняват от разказа на Кристиян.

Той бе категоричен, че няма разнобой в интересите на обвиняемите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари