Финансовия министър на Гърция подаде оставка

0
ешението идва часове, след като правителството постигна огромна победа на референдума
ешението идва часове, след като правителството постигна огромна победа на референдума

Финансовият министър на Гърция Янис Варуфакис обяви, че подава оставка в изненадващо изявление в профила си в социалната мрежа Twitter, пишат световните агенции. Решението идва часове, след като правителството постигна огромна победа на референдума, на който гражданите отхвърлиха спасителните мерки на кредиторите.

"Скоро след обявяването на резултатите от референдума, бях наясно с определени предпочитания на някои участници на Еврогрупата и някои "партньори" за моето..."отсъствие" от заседанията. Министър- председателят прецени, че това ще е потенциално полезно за постигането на споразумение. Поради тази причина аз напускам Министерството на финансите днес", заяви Варуфакис, който често е в конфликт с кредиторите в преговорите през последните месеци. Той обясни причините за решението в блога си, след като обяви новината в своя Twitter, предаде БГНЕС.

Оставката на Варуфакис идва часове, след като мнозинството от гръцките граждани отхвърлиха условията на международните кредитори. На референдума вчера 61,31% от гласувалите се обявиха срещу предложенията на ЕК, ЕЦБ и МВФ. Правителството на премиера Алексис Ципрас и самият Варуфакис призоваха сънародниците си да гласуват с "Не" на вчерашното допитване. 

Очаквайте още подробности.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари