Финалът на SESAM Купа на България: „Левски" поведе срещу ЦСКА

0
Илиян Стефанов откри резултата в 57-ата минута
Илиян Стефанов откри резултата в 57-ата минута Снимка: Антон Узунов / Gong.bg

Отборите на ЦСКА и Левски играят при резултат 0:1 във финала на SESAM Купа на България

Илиян Стефанов откри резултата в 57-ата минута, информира Gong.bg

Двубоят на стадион „Васил Левски” започна с лек териториален превес за символичните домакините от ЦСКА. Атаките на „червените” се развиваха предимно отдясно, където действаше Георги Йомов. Натскът на ЦСКА обаче не доведе до нещо съществено пред вратата на Пламен Андреев с изключение на един корнер, който не представляваше трудност за отбраната на „сините”.

Първият изстрел в мача към една от двете врати дойде в 9-ата минута, когато Хосе Кордоба пробва късмета си от дистанция, но не намери целта.

В 19-ата минута Левски бе много близо до откриването на резултата. „Сините” стигнаха до свободен удар в близост до наказателното поле на ЦСКА, след като Томас Лам фаулира Георги Миланов и получи първия жълт картон на в срещата. След разиграването се стигна до суматоха в пеналта символичните домакини, като Илиян Стефанов се озова абсолютно сам срещу Бусато. Халфът на „сините” обаче се засуети и позволи на бранител на ЦСКА да му избие, а след това вратарят на „червените” улови.

Следващият интересен момент в мача бе създаден от Греъм Кери, който се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар от доста сериозна дистанция. Халфът на ЦСКА стреля силно, но сантиметри не му достигнаха да намери целта.

В 29-ата минута ЦСКА организира много добра контраатака. Йомов успя да достигне една на пръв поглед безнадеждна топка зад отбраната на Левски. Напредна добре по лявото крило, финтира Кордоба и центрира отлично на другия фланг, където Тибо Вион стреля от въздуха, но покрай вратата.  

Няколко минути по-късно интересните моменти се пренесоха пред противниковата врата. Филип Кръстев направи много добър пробив през центъра на отбраната на ЦСКА и понечи да комбинира с Цунами, който бе на границата на наказателното поле. Йомов обаче успя да изпревари своя противник и да изчисти в ъглов удар.

В 37-ата минута пред Левски се откри прекрасна възможност за гол след грешка в отбраната на „червените”. След центриране отдясно, Мено Кох игра колебливо и не успя да изчисти топката. Коженото кълбо попадна в Билал Бари, който от своя страна също не успя да стреля от близо седем метра.

Първият точен удар дойде минутка преди края на първата част, когато Сонко Сундберг засече центриране от корнер. Ударът му обаче бе доста слаб и не затрудни Бусато.

Така след едно полувреме на надлъгване, двата тима не успяха да се изненадат и логично първата част завърши с много малко възможности за гол и нито едно попадение.    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари