Филмират поезия в Русе

0
Събитието е част от програмата на Литературен Фестивал Русе 2014
Събитието е част от програмата на Литературен Фестивал Русе 2014 Снимка: ottfilm

"Стихотворение + филм = филм" е основната формула, по която ще проведе работилницата си по филмиране на поезия Анастасия Новикова в Русе. Тя ще се състои в Русенския университет "Ангел Кънчев" на 3 октомври от 13 ч., съобщиха организаторите от Международно дружество "Елиас Канети".

Филмирането на поезия е жанр, в който поезията е представена чрез филма и се свързва с него. Международни фестивали като "Zebra” в Берлин, правят жанра все по-популярен сред публиката.

Уъркшопът за филмиране на поезия има за цел да покаже избрани филмирания на поезия и да тематизира въпроса как думата се превръща в изображение. Това е изключително вълнуващ процес, защото по време на четенето на поезия в главата на всеки един човек се появяват различни индивидуални изображения и картини, отбелязват организаторите.

Анастасия Новикова е родена в Украйна. Тя живее и преподава в университета в Хайделберг литературна и медийна дидактиката в специалност Немски като чужд език. Новикова получава своята докторска степен по "Филмиране на поезия в преподаването на немски като чужд език. Теоретични основи и практика на дидактиката". Нейната монография по темата "филмиране на поезия" излезе през 2013 г. в издателство "Д-р Ковач”, Хамбург.

Уъркшопът е адресиран към студенти, художници и заинтересовани хора и ще бъде на немски и български език. Събитието е част от програмата на Литературен Фестивал Русе 2014.

Местата са ограничени за 12 участника, като всеки желаещ може да се запише до 26.09. на [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари