"Фермата" нарушава Закона за водите

0
Проверка на РИСОВ отбелязва извършени нарушения
Проверка на РИСОВ отбелязва извършени нарушения

"Разпореждане от 16.10.2017г на Басейнова дирекция Западнобеломорски район до ВИК ООД-Перник за дейности на телевизионния формат "Фермата" на територията на санитарно-охранителната зона на яз. Студена, които противоречат на забранителните и ограничителните режими на Заповед №РД-630/10.08.2012 на МОСВ за санитарно-охранителната зона по силата на Закона за водите. Определя се в рамките на 14 дни от получаване на разпореждането ВИК ООД-Перник да приведе терените в първоначалния им вид."

Това се пише в сайта http://www.ekoarhiv.bg.

Оказва се, че продуцентите на шоуто - компанията "Междинна станция“ ООД, имат сключен договор за достъп до терен на територията на язовир „Студена“ с „ВИК“-Перник и изпълняват задълженията си по него. Проверките на компетентните институции не са установили замърсяване на територии и водното огледало на язовир „Студена“.

Замърсяване на територията действително не е установено, но проверката на РИСОВ отбелязва извършени нарушения, поради което дава 14-дневен срок на "ВиК", която е страна по договора, да приведе терените в първоначалния им вид. 

Очаква се "Фермата" да продължи да се излъчва до средата на декември. От изявлението на продуцентите не става ясно обаче дали и какви действия ще бъдат предприети за отстраняване на нарушенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари