Фазан няма да плаща за кражбите в енергетиката!

0
Работодатели от Русе поискаха спокойствие за бизнеса
Работодатели от Русе поискаха спокойствие за бизнеса Видео: БГНЕС

Над 20 фирми от различни браншове се включиха в националния протест за реформи в енергетиката и срещу повишаване на цената на тока за бизнеса. В продължение на един часа, от 11 до 12 часа, машините бяха спряни в различните предприятия и работниците излязоха с плакати пред производствените помещения.

Планираното увеличаване на цената на тока ще повиши производствените разходи, откъдето ще скочи и крайната цена на продукта. Това ще създаде напрежение в бизнес отношенията, тъй като повечето от фирмите имат вече сключени договори с партньори. Има голяма вероятност да отпаднат поръчки, особено за износ, а увеличените разходи ще доведат свиване на производството и съкращаване на работни места.

Повечето фирми споделят, че през последната година има увеличаване на приходите и спокойна среда за работа. Промените ще променят коренно ситуацията. "Имаме дългосрочни договори до 2016 г., които са с точно фиксирани параметри и ние не можем да ги променяме. Няма как да предвидим, приемайки безропотно едно такова решение на комисията, как това ще се отрази на формирането на разходите", сподели управителят на "Маркам" Камен Обрешков.

Според колегата му Мирослав Чапанов, изпълнителен директор на "Фазан", за бизнеса е важно да има спокойствие и прогнозируема среда. "Нашата работа не е да протестираме, а да правим това, което правим, да си плащаме задълженията към държавата, да гледаме честно и откровено хората в очите. Когато в началото на годината си правим бизнес плановете и залагаме накакви параметри, да можем да ги изпълняваме дългосрочно. Това е най-важното", коментира Чапанов.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари