Фандъкова: Предупрежденията не дадоха резултат, затова сега има глоби

0
Противоепидемичните мерки в градския транспорт бяха и остават задължителни
Противоепидемичните мерки в градския транспорт бяха и остават задължителни Видео: Novini.bg

Противоепидемичните мерки в градския транспорт бяха и остават задължителни 

От днес обаче контролът е засилен, удвоихме екипите на охранителна полиция. Само преди около час-два бяха съставени три акта, може би вече са повече за неносене на маска. В метрото също има както засилени проверки, така и засилена дезинфекция на спирките и влаковете. Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на нова сграда към детска градина в район "Красно село", предаде Novini.bg

"В паркове, градините и спирките трябва да спазваме разстояние от поне 1,5 метра. Трябва да се научим да живеем дисциплинирано с вируса и да спазваме изискванията. Нека в парковете да не се събират големи групи хора, за да може да се спазват правилата без да затваряме нищо. Все пак считам, че софиянци са интелигентни и отговорни хора. Правилата са ясни отдавна, затова полицията трябва да прецени и да реагира'', посочи още столичният градоначалник.

"Глобата трябва да бъде съразмерна, санкциите на място с фишове са най-ефективни, но не мога да се ангажирам какъв трябва да бъде размерът на глобата. Видяхте, че предупредителните протоколи не даваха резултат. Смятам, че една по-ниска глоба на място би била по-респектираща", допълни Йорданка Фандъкова.

"Това е една сграда, която съществуваше, но с азбестови панели. В София имаше 18 такива сгради, вече са 10 и са изцяло престроени – събаря се сградата и се изгражда наново, така че това е една нова сграда за четири групи. Виждате, че сградата е станала прекрасна'', каза тя по отношение на откриването на новата сграда към детската градина в р-н "Красно село".

По думите ѝ наесен ще бъде създадена нова група за прием на 25 деца в новата сграда на детското заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари