Фандъкова иска уволнение за автобусния шофьор, унизил инвалид

0
Изтекоха кадри, от които става ясно как шофьор на автобус отказва да пусне рампа, за да се качи човек с инвалидна количка
Изтекоха кадри, от които става ясно как шофьор на автобус отказва да пусне рампа, за да се качи човек с инвалидна количка Снимка: БНТ

Кметът на София Йорданка Фандъкова е препоръчала на фирмата, която обслужва линия 72 в столицата да бъде уволнен шофьорът, който отказа да съдейства на трудноподвижен човек с инвалидна количка да се качи в автобуса.

Тя е категорична, че веднага ще бъде направена проверка по случая, предаде Канал 3.

Припомняме, че тази сутрин в БНТ бяха излъчени скандални кадри, от които става видно как шофьор на автобус, пътуваш по линия 72 в София отказва да спусне рампата, за да се качи човек с инвалидна количка.

Вместо това той е принуден да се влачи по земята, за да ползва возилото. Случката е била документирана снощи, около 18 часа. От записа, а и от думи на свидетели, става ясно, че шофьорът се е държал грубо и е мотивирал отказа си с думите, че не му плащат да спусне платформата, която осигурява достъпа на хора в инвалидни колички.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари