Фалшив поп мята на стоп край Велико Търново

0
За 10 лева и благословия ще се отървете от зли сили и катастрофи
За 10 лева и благословия ще се отървете от зли сили и катастрофи Снимка: Стилян Найденов

Горнооряховчанин надянал расо, за да припечелва, стана антигерой в социалните мрежи. За 10 лева и благословия ще се отървете от зли сили и катастрофи.

Офертата е от човек облечен с расо и килимявка, който екип на вестник Борба качва на стоп към Велико Търново. По време на пътуването „отчето“ вади и огромен набор от иконки, бутилки светена вода и услужливо предлага да си купим.

Оказва се, че фейк-попът, както вече е популярен в социалните мрежи, обикаля района с чисто търговска цел. Мнозина съобщават и, че всъщност той не е свещеник, а просто е сложил расо и килимявка и мята на стоп до близки дестинации, като по време на пътя завърта и търговийка. Съмненията, включително и при нас, започват да се зараждат, когато от чантата си вади бутилчици с вода, обяснява, че е светена и с целебна сила и ги предлага по два лева, пише вестник Борба.

„Извади си попските молитви, попита ме как се казва приятелката ми, чете, ръси с чемшир, и каза, че прочел молитва за женитба. Спомена, че Владиката го отлъчил от църквата и за това обикалял така. Накрая ми поиска пари. Мен специално ме помоли да го закарам до Горна Оряховица, разказа Велико Великов.

ПОПЪТ СТОПИРА, ИЗПОЛЗВАЙКИ ФАКТА, ЧЕ МНОЗИНА СПИРАТ ОТ УВАЖЕНИЕ КЪМ САНА МУ.

Хората няма как да знаят, че всъщност са жертва на търговски трик. „Обикновено се качва за пътуване от 10-20 километра. Ходи ту до Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, Килифарево и други близки дестинации. Коронният му номер е за дребна сума да чете молитва на колата срещу инциденти. Мнозина се поддават и го съжаляват – спират и си купуват после от джунджуриите му“, разказва и друг потърпевш от алъшверишът – Петър Рашев.

 

Източник: БорБа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари