Фалити заплашват собствениците на танцови и спортни школи

1
Управител на балетна школа в Стара Загора дори се налага да разпродава лично имущество, за да плаща наема на залата, осигуровките и текущите разходи по време на локдауна
Управител на балетна школа в Стара Загора дори се налага да разпродава лично имущество, за да плаща наема на залата, осигуровките и текущите разходи по време на локдауна Видео: NOVA

Хора на изкуството заплашват с протест

Неработещите зали за култура и изкуства, загубата на десетки часове работа с деца и възрастни изправят на пореден протест хореографи и ръководители на школи. „Чувстваме се отритнати в дните на пандемията, в които наеми продължават да се плащат, а приходи и подкрепа за пореден месец няма”, споделят хората на изкуствата.

Управител на балетна школа в Стара Загора дори се налага да разпродава лично имущество, за да плаща наема на залата, осигуровките и текущите разходи по време на локдауна. „Опитахме се да използваме всички възможности да се възползваме от финансовите помощи на държавата, но те не са адекватни по никакъв начин за нас”, заяви в ефира на „Здравей, България” Кристина Димитрова.

„Има противоречие в точките на заповедта на здравния министър”, заяви председателят на Съюза на организациите за любителско изкуство. „Визирам точка 4, точка 9. Точка 7 пък изцяло забранява занятията от музикалното, творческото и танцовото изкуство. Това ни спъва. В същото време се разрешава на физически и юридически лица да заработят, каквито са учебни центрове и школи, занимални и други. В същото време много читалища, в които има занимания по музика, а те са затворени”, посочи още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари