Facebook спира три приложения

0
Едно от тях е тийнейджърското "tbh", което беше купено от компанията преди осем месеца
Едно от тях е тийнейджърското "tbh", което беше купено от компанията преди осем месеца

Facebook прекратява дейността на три свои приложения, включително и тийнейджърското "tbh", което беше купено от компанията преди осем месеца.

От публикация в блога на компанията става ясно, че ще бъдат затворени приложенията "tbh", "Hello" и "Moves" заради „малко потребление”. Facebook ще изтрие данните на потребителите на тези приложения в рамките на 90 дни, съобщи Си Ен Ен, цитиран от БГНЕС.

„Ние знаем, че все пак има хора, които все още използват тези приложения и ще бъдат разочаровани. Но ние имаме нужда да приоритизираме нашите усилия, за да не се разпръскваме твърде много”, казват от компанията.

Facebook купи "tbh", което е акроним на „to be honest” (нека бъдем честни) за неоповестена сума предния октомври. Приложението дава шанс да се създават анонимни анкети и позитивни отзиви на приятели. То беше доста широко разпространено сред тийнейджърите и имаше повече от 5 милиона сваляния за няколко седмици.

След сделката основателите на "tbh" се преместиха в централата на Facebook и според изявление на компанията те ще останат, за да работят по други продукти на компанията. Купувайки приложения като "tbh", Facebook успя да изпробва различни концепции, за да види кои ще са успешни.

Междувременно компанията пусна "Hello" на пазара през 2015 г. първо в САЩ, а след това в Бразилия и Нигерия. Приложението помага за управление на контактите в социалната мрежа и в телефонния указател. От компанията заявиха, че приложението ще бъде изтеглено от мрежата „до няколко седмици”.

През 2014 г. Facebook купи приложението за фитнес „Moves”, което следи дейности като вървене и тичане. То ще бъде спряно в края на юли.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари