Еврото падна до нов 20-годишен минимум

0
Щатският долар оказва натиск върху еврото и много други валути
Щатският долар оказва натиск върху еврото и много други валути

Щатският долар оказва натиск върху еврото и много други валути

Курсът на еврото се понижи до нов 20-годишен минимум от 0,9809 долара, съобщават германски сайтове за финансова информация, предава БТА.

Европейската централна банка определи вчера следобед курс на единната европейска валута от 0,9906 долара за едно евро.

Натиск върху еврото и върху много други валути оказват силните позиции на щатския долар. Американската валута получи тласък от агресивната парична политика на Управлението за федерален резерв (УФР), което снощи вдигна водещата си лихва с още 0,75 процентни пункта в борба с високата инфлация. Доларът освен това е все по-търсен от инвеститорите като сигурно убежище за активите им заради мрачните перспективи за геополитическата обстановка, най-вече заради влошаващите се отношения между Запада и Русия.

Тази сутрин под натиск е и японската йена. Централната банка на третата по големина световна икономика се придържа към либералната си парична политика предвид че инфлацията в страната все още е доста по-ниска от тази в останалите страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Голем праз!
    Днес е паднало, утре се вдигнало - валутни игри.
  • 2
    1
    ...
    това е валутата, към която ни натикват утайките, за които ще гласувате. хак да ви е неразумни юроди !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари