Евростат: България е на последно място по качество на живот в Европа

4
Румъния и Полша, са сред страните, в които удовлетвореността от живота е най-висока
Румъния и Полша, са сред страните, в които удовлетвореността от живота е най-висока

Румъния и Полша, са сред страните, в които удовлетвореността от живота е най-висока

Европейската статистическа агенция (Евростат) публикува данни от Годишното проучване на показателите за качество на живот. Според анализа на агенцията, когато става въпрос за удовлетвореност от живота, Австрия е на първо място, докато Германия и България са страните от Европейския съюз с най-малък брой щастливи или удовлетворени хора.

Австрия постигна общ резултат от 7,9 от 10, а проучването в Германия показа резултат от 6,5 в сравнение със 7,1 през миналата година. Евростат обяви, че гражданите на ЕС оценяват, че са доволни от качеството на живот, а средната оценка е 7,1.

Полша, Финландия и Румъния се нареждат на второ място заедно със 7,7 точки, а Италия, Испания и Франция са около средното ниво с оценка 7,1. България е единствената страна от ЕС с оценка под 6.

"Интересно е да се види, че някои държави, свързвани с ниски доходи в близкото минало, като Румъния и Полша, са сред страните, в които удовлетвореността от живота е най-висока", се посочва в доклада на Евростат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    ...
    Ей го на ! Стария кмет Стоилов номер две, който гледал паркинга на калфланта и по него си правил точни изводи за благосъстоянието на нацията. От това по тъпа глупост не бях чувал. А количките с каква са натоварени ? С уникални боклуци.
  • 4
    1
    daskal
    Гледам претъпканите с народ супермаркети и натоварените с връх колички и се чудя какво точно ни е сбъркано на нас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари