Европейската прокуратура потвърди разследването срещу Иван Портних

2
Строителен проект във Варна се проверява въз основа на първоначален доклад на Европейската служба за борба с измамите (OLAF)
Строителен проект във Варна се проверява въз основа на първоначален доклад на Европейската служба за борба с измамите (OLAF) Снимка: БГНЕС

Строителен проект във Варна се проверява въз основа на първоначален доклад на Европейската служба за борба с измамите (OLAF)

Предвид обществения интерес, предизвикан от пресконференцията, дадена днес от кмета на Варна г-н Иван Портних, Европейската прокуратура би искала да подчертае, че не коментира изявления, направени от политически представители във връзка с нашите разследвания, са казва в изявление, разпространено от Европейската прокуратура, предаде БТА.

В изявлението се потвърждава, че Европейската прокуратура е започнала разследване на строителен проект във Варна през 2021 г. въз основа на първоначален доклад на Европейската служба за борба с измамите (OLAF).

Винаги, когато можем да кажем нещо за някое от нашите разследвания, ще го направим проактивно, се посочва в изявлението.

В рамките на Европейската прокуратура Постоянните камари са ключов елемент за гарантиране на независимостта на всички разследвания. Те наблюдават действията, предприети по време на разследването, и вземат решение за всички важни стъпки, включително дали да се води досъдебно производство, да се прекрати разследването или да се приложи опростена процедура.

По-конкретно, това означава, че трима европейски прокурори от друга държава членка оценяват и утвърждават всяко предложение от европейски делегиран прокурор за вземане на решение по даден случай, се посочва в заключение в изявлението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари