Евролидерите обсъждат евентуални общи поръчки на газ и петрол

0
Втори ден на срещата на върха на Евросъюза в Брюксел
Втори ден на срещата на върха на Евросъюза в Брюксел Снимка: БГНЕС

Втори ден на срещата на върха на Евросъюза в Брюксел

Много по-дълго от предвиденото европейските лидери обсъждат днес мерки за справяне с високите цени на енергията. Все още не се знае кога ще приключи срещата. Дискусиите продължават и към 18:00 часа.

Евролидерите обсъждат евентуални общи поръчки на газ и петрол, както и въпросът дали да има таван за цените на енергията.

В Брюксел премиерът Кирил Петков и американският президент Джо Байдън са обсъдили темата за корупцията на Балканите като инструмент, използван от руския президент Владимир Путин за прокарване на неговите собствени интереси. Двамата разговаряха снощи в рамките на форума в Брюксел.

По-рано днес американският президент Джо Байдън и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подписаха споразумение за допълнителни доставки на втечнен газ от САЩ за Европейския съюз.

"Ние се обединихме за това да бъде намалена зависимостта на Европа от руска енергия. Путин използва руските енергийни ресурси, за да сплашва и манипулира съседите си. Използва приходите за военната си машина. Ето защо по - рано този месец обявих, че Съединените щати ще забранят целия внос на руска енергия, за да стане ясно, че американският народ няма да е част от субсидирането на бруталната и неоправдана война на Путин срещу украинския народ. ....Съединените щати приветстваха поетия от Европейския съюз ангажимент за рязко намаляване на зависимостта от руски газ. Днес се споразумяхме за съвместен план за изпълнение на тази цел, докато ускоряваме напредъка си към сигурна, чиста енергия в бъдеще.", заяви Джо Байдън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    русенец
    Общи поръчки ми звучи като шведска маса. Дано за нас не се превърне в шведска тройка и както винаги да сме от към преебаната страна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари