Евакуират десетки в кв. „Аспарухово” заради къщи убийци

0
Евакуират десетки в кв. „Аспарухово” заради къщи убийци
Снимка: БГНЕС

Започнала е евакуация на семейства от бедстващия район Аспарухово във Варна. Това каза кметът на Варна Иван Портних. Той допълни, че вече има евакуирани семейства, действията са започнали още вчера. Извършва се евакуация на 68 къщи, които представляват или конструктивна опасност, или са в райони със свлачища. Огледите на постройките продължават и има вероятност броят на опасните сгради да нарасне, допълни кметът. Създадени са условия за евакуираните и в общинската база, и в СУПЦ „Д-р Анастасия Железкова”, както и в други общежития, съобщава "Фокус". Част от хората предпочитат да се настанят при близки и роднини.

Днес предстои извънредна сесия на общински съвет – Варна. Съветниците се събират във връзка с бедствието в квартал „Аспарухово”, отнело живота на 12 човека. Сесията ще започне със заупокойна молитва в памет на жертвите от район Аспарухово, която ще бъде отслужена от Варненския Великопреславски митрополит Йоан. Съветниците ще вземат решение за подпомагане на на семействата на загиналите.

Ще се разгледа и предложението общинските съветници да дарят едно свое месечно възнаграждение за нуждите на бедстващите от района, както и да се осигурят безплатни прегледи за всички пострадали от бедствието във всички общински ДКЦ-та. Предстои да се разгледат и средствата в план- сметка „Чистота” и при наличие на резерви парите да се прехвърлят към фонд „Бедствия и аварии”.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари