Евакуираха туристите на остров Родос с кораби

0
Невиждан пожар бушува на гръцкия остров
Невиждан пожар бушува на гръцкия остров Снимка: Rhodos Insel des Helios

Невиждан пожар бушува на гръцкия остров

Над 20 кораба се присъединиха към спасяването на хора от гръцкия остров Родос, където вече пети ден пожар бушува извън контрол, предаде Актуално.

Според гръцката брегова охрана хората са били прибирани от плажовете Киотари и Лардос в източната част на средиземноморския остров, популярен сред туристите. Три кораба на бреговата охрана са водили над 20 частни кораба в операцията, докато кораб на гръцките военноморски сили се насочвал към района. Според съобщения в медиите около 1000 души вече са евакуирани на безопасен плаж.

Гръцките власти са наредили евакуация на над 15 000 души от Киотари и Лардос.

Според телевизия ERT някои пожарникари са били принудени да се укрият в манастира Ипсени близо до Лардос. Твърди се, че пожарникарите, заедно с техния командир, са в безопасност, но са блокирани в манастира, след като са се опитали да убедят монахините, живеещи там, да напуснат района.

Заместник-началникът на пожарната Янис Артапойос каза, че пожарът на Родос, който избухна на планина в центъра на острова, е най-трудният пожар, пред който са изправени силите на противопожарната служба там. Пет хеликоптера и 173 пожарникари са действали в района. Три хотела в района на Киотари са пострадали от пожара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари