Ето какво може да се случи с телефона ви по време на полет

0
Така изглежда смартфон, когато литиево-йонната му батерия прегрее
Така изглежда смартфон, когато литиево-йонната му батерия прегрее Снимка: Марио Бакалов / Facebook

Българският пилот съобщи за инцидент с мобилен телефон в самолета

Ето какво може да се случи с телефона ви по време на полет.

За инцидент с мобилен телефон в самолета съобщи българският пилот Марио Бакалов, който публикува следния пост във Facebook.

"Така изглежда смартфон, когато литиево-йонната му батерия прегрее. Тази снимка е от вчера и показва деформирания телефон на пътник."

"Един от най-големите рискове в съвременната авиация представляват именно тези батерии в множеството от електрически уреди, които всеки един от нас носи със себе си в самолета.

В случай на запалване на литиево-йонна батерия, първоначално една клетка прегрява. Литият реагира, като генерира много топлина и възниква пожар. Високите температури прегряват други клетки, които след това също могат да се запалят.

На борда трябва в такава ситуация да се действа много бързо и решително като първо се използва пожарогасител, а след това обаче е нужно да се охлади прегрялата батерия с големи количества течност", пише още пилотът.

"В последствие се потапя в съд с вода и се слага на безопасно място, например в мивка, печка или тоалетна. В противен случай прегрялата клетка продължава да развива сериозна топлина.

Ако забележите подобно прегряване на вашия телефон или лаптоп, мигновено информирайте кабинния екипаж, който ще предприеме описаните действия", завърши Бакалов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Самолета
    На борда в рвжим OFF.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари