ЕС осъди България заради мръсния въздух

1
Съдът на ЕС посочи, че страната ни не е гарантирала в югоизточната ѝ част да не се превишава нормата за серен диоксид
Съдът на ЕС посочи, че страната ни не е гарантирала в югоизточната ѝ част да не се превишава нормата за серен диоксид Снимка: БНТ

Решението е по дело, заведено от комисията

Съдът на ЕС реши, че България не е изпълнила задълженията си по директива на ЕС за качеството на атмосферния въздух, информира БНР.

В решението се посочва, че страната ни не е гарантирала в югоизточната част да не се превишават системно почасовата и дневна пределно допустима норма на серен диоксид от 2007 г. до 2018 г. включително. България не е приела, считано от 11 юни 2010 г., подходящи мерки, за да гарантира спазването на пределно допустимите стойности за серен диоксид в тази зона.

Решението е по дело, заведено от Комисията.

В случай, че България не промени ситуацията, Комисията може отново да заведе дело срещу нея, като поиска да ни бъдат наложени и финансови санкции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари