ЕС одобри допълнителна помощ за Украйна от 500 милиона евро

0
С тях ще се финансира закупуването на военно оборудване и платформи, защитно облекло, горива и комплекти за оказване на първа помощ
С тях ще се финансира закупуването на военно оборудване и платформи, защитно облекло, горива и комплекти за оказване на първа помощ Снимка: AFP - Getty Images

Съветът на ЕС одобри допълнителна помощ за Украйна от 500 милиона евро по европейския механизъм за мир, като по този начин ще помогне на въоръжените сили да защитават страната си.

Така средствата по този механизъм се увеличават двойно и достигат 1 млрд. евро, информира БНР.

С тях ще се финансира закупуването на военно оборудване и платформи, защитно облекло, горива и комплекти за оказване на първа помощ. Продължителността на мярката е удължена за една година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    123
    Забравихте да споменете, че трябва да се плаща и на наемниците. Зле платените доброволци са на хиляда долара надник на ден. Високо квалифицираните вземат и по 3,4 и 5 хиляди долара на ден. Няма кеш, няма наемник. А редовната усраинска армия е орел, рак и щука. (Кметът Виталий е само един бегъл пример, колко малоумна е фашистката хунта в киив) Сбирщайн от пропити малоумници. Всеки такъв транш значи само едно, парата за наемниците е секнала и трябва някой друг да продължи да воюва вместо тези, които неискат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари